Jestem nauczycielką wychowania przedszkolnego w grupie trzylatków w Fundacji Centrum Wspierania Rozwoju „Semafor”.  Jestem absolwentką studiów magisterskich na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Kaliszu. Moja specjalizacja to Pedagogika, edukacja wczesnoszkolna z arteterapią. Jestem również w trakcie studiów podyplomowych na wydziale Studium Doskonalenia Menadżerów Oświaty w Kaliszu, dających uprawnienia jako logopeda, które po ukończeniu pozwolą mi w swej codziennej pracy z dziećmi jeszcze skuteczniej wspierać ich prawidłowy rozwój mowy. W przyszłości zamierzam poszerzać swoją wiedzę zawodową kształcąc się w kierunku oligofrenopedagogiki.

Systematycznie uczestniczę w szkoleniach podnoszących moje kwalifikacje  zawodowe„

• Zastosowanie tablicy interaktywnej w edukacji wczesnoszkolnej”,
  • „Zabawy logopedyczne oraz stymulujące proces budowania słownika dziecka w wieku 3-11 lat”,
  • „Edukacja prozdrowotna rodziców i dzieci jako metoda przeciwdziałania chorobom jamy ustnej”.

W kontaktach z dziećmi staram się wykazywać empatią – dostrzegać, rozumieć i właściwie reagować na emocje swych podopiecznych. Uważam, że każdy jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Należy jedynie wydobyć potencjał, który drzemie w każdym z nas już od najmłodszych lat. Praca z dziećmi sprawia mi wiele radości i satysfakcji. Podziwiam ich spontaniczność i entuzjazm oraz ciekawość świata, a największą zapłatą jest uśmiech dziecka. Jak powiedział kiedyś wielki pedagog Janusz Korczak „kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat”.